Polityka prywatności

POLITYKA COOKIES
Przez używanie strony Energy.edu.pl wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką Ciasteczek. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania strony Energy.edu.pl.

Co to są ciasteczka?
Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, „długość życia” ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia), oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Stosowanie Cookies Google i Remarketing

Na stronie wykorzystywane są usługi firmy Google Inc. („Google”) – Google Tag Manager, Google Webmaster Tools, Google Analytics i Google AdWords. W tym celu wykorzystywane są cookies.

Strona Energy.edu.pl może reklamować się w Internecie, korzystając z remarketingu za pomocą Google Analytics i/lub Google AdWords. Użytkownicy mogą zrezygnować z usługi Google Analytics dla reklam displayowych i dostosować reklamy w sieci reklamowej Google za pomocą Ustawień reklam [https://www.google.com/settings/ads].

Strona Energy.edu.pl oraz dostawcy zewnętrzni, w tym Google, korzystają z własnych plików cookie (np. Google Analytics) do informowania o reklamach oraz do ich optymalizacji i wyświetlania na podstawie historii odwiedzin Użytkowników strony Energy.edu.pl

Korzystając z tej strony internetowej, deklarujesz zgodę na przetwarzanie gromadzonych danych w uprzednio opisany sposób i w uprzednio określonym celu. Strona korzysta również z programu Google Analytics, by móc wykorzystywać do celów statystycznych oraz remarketingu dane z AdWords lub wyszukiwarki Google. Ową funkcję można deaktywować poprzez menedżera preferencji reklam [http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=pl]

W jaki sposób mogę zmienić ustawienia dot. ciasteczek albo je usunąć?
Większość przeglądarek internetowych jest początkowo ustawionych na automatyczne przyjmowanie ciasteczek. Możesz jednak zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby ciasteczka były blokowane – w całości lub w jakiejś części, np. tylko od stron trzecich, albo aby każdorazowo otrzymywać komunikat w momencie kiedy ciasteczka są wysyłane na Twoje urządzenie. Pamiętaj jednak, że jeżeli zablokujesz używane przez nas ciasteczka, może to negatywnie wpłynąć na wygodę korzystania ze strony Energy.edu.pl, na przykład możesz nie być w stanie odwiedzić pewnych obszarów strony Energy.edu.pl bądź nie otrzymywać spersonalizowanych informacji podczas ich przeglądania. Uniemożliwisz nam także zbieranie anonimowych informacji nt. używania naszych stron w celu stałego poprawiania zawartości stron i usług.

RODO

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, że:

Administartorem danych osobowych jest Energy Jakub Szczepaniak z siedzibą w Czerwonaku przy ul. Gdyńskiej 32 (Firma).

Przekazane przez Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu wykonania umowy łączącej Państwa z Administratorem na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO i w celu prowadzenia marketingu bezpośredniego na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, tzw. uzasadniony interes prawny administratora, w tym także w celu dochodzenia lub zabezpieczenia roszczeń.

Firma nie zamierza przekazywać danych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego tj.: Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale konieczne dla wykonania umowy łączącej Państwa z Administratorem; konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości realizacji łączącej Państwa z Administratorem umowy.

W przypadku jakichkolwiek pytań i wątpliwości odnośnie ochrony danych osobowych prosimy o kontakt z Administratorem Osobowych Danych pod adresem: biuro@energy.edu.pl

Szkoła językowa Energy, Czerwonak ul. Gdyńska 32